24 Ocak 2014 Cuma

KEŞKEK TARİFİ

Merhaba sevgili dostlarım bugün oğlumun canı keşkek yemek istemiş sevgili yiğenim Yasemin' in keşkeği çok meşhurdur hemen onu aradım tarifini aldım ve koyuldum pişirmeye aslında oldukça zahmetli bir yemektir keşkek oysa bana çok kolay geldi sadece pişirme süresi uzun.
 Keşkek anadolu mutfaklarında düğünlerde kazanlar içinde pişirilir misafirlere ikram edilir gerdan eti, hindi veya tavukla yapılabilir ben bugün tavuklu keşkek tarifini sizlerle paylaşmak istedim şimdiden kolay gelsin herkese..

malzemeler:
2 kase dolusu aşurelik buğday
3 tane kalçalı tavuk budu
2 litre su
tuz
üzeri için:
2 kaşık tereyağı
kırmızı pul biber

yapılışı:Akşamdan ayıklayıp yıkadığınız buğdayları derin bir tencerede sıcak su ile ıslatıp bırakın ertesi gün tencereyi ocağa koyup kaynatın kaynamaya başlayan buğdayların içine derileri soyulmuş tavuk butlarını koyup kaynatmaya devam edin iyice pişen etleri kemiklerinden ayrılınca kemikleri çıkarın kısık ateşte iki saate yakın pişirin tahta bir kaşıkla on dakika macunlaşana kadar karıştırın en son tuzunu ilave edin ve ocağın altını kapatın keşkeğiniz yemeye hazır tabaklara paylaştırdığınız keşkeklerin üzerine pulbiberli kızdırılmış tereyağını bir kaşık yardımı ile gezdirin servis edin  afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder