30 Kasım 2013 Cumartesi

EVDE YOĞURT MAYALAMA



Uzun bir süredir kendi yoğurdumu evde yaptım yapalı hazır yoğurt alıp yiyemiyorum çünkü ev yoğurdu çok daha sağlıklı tadı daha lezzetli geliyor bana hem de bereketli oluyor. Bebekler ve küçük çocuklar için evinizde yoğurdunuzu güvenle tüketebilirsiniz benim haftalık gelen sütçüm sayesinde evimden yoğurdumu hiç eksik etmiyorum mayalanması çok pratik ve kolay yoğurt nasıl mayalanır .
3 kilo sütümüzü temiz bir tencerede birgüzel kaynatalım sonra soğumaya bırakalım sıcaklığı serçe parmağınızı süte batırın eğer parmağınız ısıya dayanıyorsa mayalanma vakti gelmiş demektir.

 3 kaşık (silme) yoğurdu üç köşesinden süte koyalım hafifçe karıştırıp kabımızın ağzını kapatalım kalın bir bezle kabımızı saralım ki ısısı düşmesin bir kenarda 4_5 saat bekledikten sonra ağzını açıp buzdolabında bekletelim kendi ellerinizle yaptığınız bu enfes yoğurdu sevdiklerinizle gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz allah ağzınızın tadını hiç bozmasın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder