Lahana turşusu sağlık açısından çok faydalıdır sindirimi geliştirerek bağırsak florasını rahatlatır kabızlık gidericidir mide ülserine, kalp ve sinir sistemi ile damar tıkanıklarına birebirdir.
Şimdi pazar ve manav tezgahlarında bolca bulunan lahana ile turşunuzu kurabilir afiyetle tüketebilirsiniz.
3 kg. sert beyaz lahana
3 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
1,5 su bardağı üzüm sirkesi
7 diş iri sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
1 avuç nohut
ayrıca 2 yemek kaşığı kaya tuzu
5 litrelik cam kavanoz
YAPILIŞI: Lahanaları irice doğrayın üzerine 2 yemek kaşığı dolusu kaya tuzunu serpin biraz harmanlayıp 4-5 saat bekletin 3 litre su, sirke, şeker ve kaya tuzunu bir kapta iyice karıştırıp eritin isteğe bağlı havuç ekleyebilirsiniz.
Lahanaları kavanoza yerleştirin aralara havuç dilimlerini, sarımsakları ve nohutları ekleyin üzerini geçecek kadar tuzlu suyu dökün üzerine maydanoz dalı veya kereviz sapı koyabilirsiniz ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın güneş görmeyen serin bir yerde turşunuzu bekletin 10 gün sonra turşunuz hazır olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder