31 Aralık 2013 Salı

YILBAŞI İÇİN TAVUK TANDIR TARİFİ


Yeni yıl herkese önce sağlık, mutluluk, huzur ve bol bereketli geçmesi dileğiyle bugünkü yılbaşı yemeğimizi hazırlayalım kalabalık aileler için genelde hindi pişirilir ama ben tavuk pişirmeden yanayım sizlerle harika ve lezzetine doyum olmayan tavuk tandır tarifini paylaşmak istiyorum hem yapması da çok kolay ve zahmetsiz yanına harika bir iç pilavla yada sade pilavla ve buğuda pişen sebzelerle yılbaşında sevdiklerinize sunabileceğiniz bir yemek şimdiden herkese kolay gelsin.

Tavuk tandır için gerekli malzemeler:

1 tane bütün tavuk
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
düdüklü tencere

Yapılışı: Tavuğu bir güzel yıkayın bir kapta yarım limon suyu tuz ve şekeri yarım çay bardağından az suyla karıştırıp eritin ve tavuğun her yerine gelecek şekilde bu sosu sürün yarım saat dinlendirin sonra tencerede biriken fazla sosu dökün ve kısık ateşte 80 dakika düdüklü tenceresinin düdüğü inik olarak pişirin piştikten sonra tencerenin içindeki hava tamamen boşaldıktan sonra kapağını açın pişen tavuğu servis tabağına koyun isteğe bağlı fırında üzerini ızgarada biraz kızartabilirsiniz servis yaparken kekik ve pul biberle süsleyebilirsiniz herkese afiyet olsun canlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder